hond opvoeden
Honden

Honden op de juiste manier opvoeden

Een hond is vanaf dag één onderdeel van het gezin. Het is niet alleen gezellig, het maakt een gezin compleet (als je het ons vraagt natuurlijk). Een hond vraagt echter wel om de juiste opvoeding. Wij geven je een aantal tips over het opvoeden van je trouwe viervoeter.

Regels zijn regels

Zonder regels is het opvoeden van je hond geen doen. Kleine regels, zoals het zitten bij elke stoeprand, moet iedereen toepassen. Als de een ervoor kiest om het wel te doen en de ander niet, weet je hond niet wat goed of slecht is. Ook het zitten op de bank is iets wat je vanaf dag één af moet leren, als je dit niet wil.

Het is soms lastig om streng te zijn, maar het werpt zeker zijn vruchten af. Met goede regels maak je al een goede start bij het opvoeden van je hond.

Een cursus?

Is je hondje nog heel jong? Denk er dan eens over na om een cursus bij te wonen. Er zijn genoeg puppycursussen door het hele land te vinden. Hierbij leert je pup niet alleen dat jij de baas bent (letterlijk en figuurlijk), maar ook andere trucs als volgen en natuurlijk het luisteren. Aanrader!

Belonen: wanneer doe je dat?

Het opvoeden van je hond moet niet alleen leuk zijn voor jou, maar ook voor je hond. Om iets aan te leren, kan je beloningen gebruiken. Heeft hij niet geblaft naar een voorbijgaande hond? Of heeft hij netjes gewacht bij de stoeprand? Geef je hond een snoepje als beloning. Hierdoor heeft je hond er niet alleen plezier in, maar weet hij ook dat hij iets goeds heeft gedaan.

Teveel snoepjes als beloning zijn natuurlijk ook niet goed. Overgewicht is, hoe gek het misschien ook klinkt, ook mogelijk bij honden. Zorg voor een gebalanceerd dieet, bestaande uit goede brokken, snoepjes, kauwsticks en natuurlijk voldoende water.

 

 

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs