kat castreren
Honden Huisdieren algemeen Katten

Wat zijn de kosten voor castreren?

Een nieuwe hond of kat in huis? En zit je niet te wachten op nog meer schattige puppies of kittens? Dan is het hoog tijd om na te denken over de castratie van je hond of kat. Maar wat kost dat eigenlijk? En kan je de kosten op een bepaalde manier drukken? Wij geven je tips!

Castreren: het kostenplaatje

Ten eerste: castreren is niet goedkoop. De kosten verschillen ook nog eens per huisdier en dan ook nog eens bij het type hond of kat (afhankelijk van gewicht). Zo betaal je voor de castratie bij een hond het volgende:

  • Hond tot 10 kilo: €180
  • Hond 10-20 kilo: €200
  • Hond 20-30 kilo: €225
  • Hond 30-40 kilo: €250
  • Hond 40-50 kilo: €275
  • Hond 50-60 kil0: €300

Voor de castratie van een kat ben je gelukkig wat minder kwijt. Voor een castratie van een kat(er) betaal je het volgende:

  • Castratie kater: €75

Stel nou dat je een zware hond hebt, maar je toch kiest voor de optie castratie. Het blijft natuurlijk een flink bedrag, terwijl je wel alles over hebt voor je trouwe viervoeter.. Hoe kan je dat tegengaan?

kat castreren

Hond of kat uit het asiel

Wil je een nieuwe hond of kat? Kijk dan eens rond in het asiel! De honden en katten die uit het asiel komen, zijn 9 van de 10 keer gechipt en gecastreerd, dus dat scheelt je een hoop kosten. Maar wat nou als je toch liever een puppy of kitten uit een nestje wil kopen?

Dierenverzekering afsluiten

Wil je je hond of kat graag laten castreren? Denk er dan vooral over na om een dierenverzekering af te sluiten. Online kan je heel makkelijk een dierenverzekering vergelijken. Niet alle dierenverzekeringen willen de castratie namelijk vergoeden. Maar ook voor andere dingen, zoals medicijnen, vaccinaties en fysiotherapie (ja, echt) is het hebben van een dierenverzekering geen overbodige luxe. Je krijgt vaak tot wel €3.000 vergoed. Fijn als je voor onvoorziene kosten komt te staan.

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs