dierenverzekering afsluiten
Huisdieren algemeen

Hoe kies je de juiste dierenverzekering?

Een dierenverzekering voor jouw trouwe viervoeter is net zo onmisbaar als jouw eigen zorgverzekering. Kies er daarom dus niet ‘zo maar’ eentje uit, maar ga echt even op onderzoek uit. Maar waar moet je nou letten bij een dierenverzekering vergelijken? Wij geven je wat tips zodat ook jij de juiste dierenverzekering voor jouw hond of kat kan afsluiten.

Welke behandelingen worden vergoed?

Elke dierenverzekering vergoedt andere behandelingen en medicijnen. Kijk daarom goed naar jouw trouwe viervoeter. Hoe oud is je hond of kat? En heeft ‘ie medicijnen nodig vanwege bijvoorbeeld epilepsie of artrose? Erg belangrijk als je op zoek gaat naar een goede dierenverzekering.

Veel dierenverzekeringen vergoeden operaties, maar behandelingen zoals fysiotherapie worden bijna altijd onder het eigen risico onderverdeeld. Zoek meerdere dierenverzekeringen op en vergelijk ze op verschillende punten. Alleen vergelijken op basis van prijs is een echte no go. Dat doe je bij je eigen zorgverzekering ook niet, toch?

De maximale vergoeding

Wat wel heel belangrijk is, is om te kijken naar de maximale vergoeding van een dierenverzekering. Die kan uiteenlopen van €1.500 tot maar liefst €3.500(!). Je kan zomaar €2.000 mislopen, dus!

Verzekeren op latere leeftijd

Heb jij nog niet eerder nagedacht over een dierenverzekering voor jouw hond of kat en wil je er nu toch graag eentje afsluiten? Let goed op, want bij oude dieren is het niet altijd de moeite waard om een dierenverzekering af te sluiten. Hoe ouder je dier wordt, hoe meer je betaald. Is je kat al 7 jaar oud? Spaar dan zelf wat geld, zodat je een buffer hebt.

Is een dierenverzekering verplicht?

Nee, een dierenverzekering is zeker niet verplicht. Het is daarentegen wel aan te raden. Als je hond ziek wordt en vaccinaties nodig heeft, kunnen de rekeningen al snel oplopen tot een hoog bedrag. Heb je nog een jonge pup of kitten die al wel gecastreerd en gechipt is? Dan is het aan te raden om elk maand een klein bedrag (van zo’n 10 euro) opzij te leggen. Mocht er een keer wat gebeuren, dan heb je altijd een buffer om op terug te vallen!

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs