kattenverzekering
Katten

Kat als huisdier, wat heb je nodig?

Komt er een gezellige kater of poes bij je wonen? Dan moet je als katteneigenaar wel voor aan aantal dingen zorgen zoals een krabpaal, kattenbak en niet te vergeten een lekker warm mandje. Laten we beginnen met een reismandje. Als je een kitten of een kat gaat halen moet je je nieuwe huisvriend wel veilig en comfortabel mee kunnen nemen. Ook voor een bezoek aan de dierenarts heb je een reismandje nodig Daarnaast moet je zorgen voor een eet en drinkgelegenheid voor je nieuwe huisgenoot. Een bakje voor brokjes of natte voeding en een bakje voor water. Dan komen we automatisch bij het volgende je moet natuurlijk ook brokjes en of natte voeding voor je kat in huis halen. Kijk even naar de leeftijd van de kat er zijn bijvoorbeeld brokjes voor jonge katten maar ook voor senior katten is er voer dat speciaal is afgestemd op die leeftijd. Een kat moet zijn nagels kunnen scherpen en om te voorkomen dat je lieve huiskat hiervoor jouw bank of de gordijnen gebruikt is het verstandig om gelijk een krabpaal aan te schaffen. Ook een kattenbak mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling verkrijgbaar. Het is altijd een beetje kijken welk soort de kat het fijnste vind.

Een kat die niet buiten komt moet je kattengras geven

Een kat die eigenlijk niet buitenkomt, moet je kattengras geven. Katten knabbelen hieraan en hebben dit echt nodig om zo van hun ongewenste haarballen af te komen. Een kat die buiten loopt heeft genoeg gelegenheid om gras te knabbelen. Om te voorkomen dat je kat niet aan je planten in huis gaat zitten knabbelen en zijn of haar haarballen niet kan opbraken is kattengras in huis echt heel belangrijk. Ook is het verstandig om een dierenverzekering af te sluiten. Met een dierenverzekering voorkom je onnodige kosten en ben je verzekerd tegen alle ongelukjes. Welke kattenverzekering heb ik nodig? Er bestaan verschillende vergelijkingswebsites en hierop kun je eenvoudig kattenverzekeringen vergelijken.

Tot slot mag een lekker warm mandje voor je lieve kat natuurlijk niet ontbreken al geven sommige katten de voorkeur aan een kartonnen doos om in te slapen.

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs