dierenverzekering
Huisdieren algemeen

Wat kost een huisdierenverzekering?

Met een huisdierenverzekering ben je verzekerd tegen de kosten van onverwachte medische behandelingen van een huisdier. In de meeste gevallen gaat het om de kat of hond, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een papegaai of een konijn te verzekeren. De meeste mensen sluiten een hondenverzekering of kattenverzekering af, aangezien dit de meest voorkomende huisdieren zijn. Afhankelijk van de wensen en situatie betaal je een vaste maandelijkse premie. De kosten en dekking van een huisdierverzekering kunnen per verzekeraar behoorlijk van elkaar verschillen. 

Hoe is de verzekering opgebouwd

Net zoals bij ons mensen bestaat de verzekering vaak uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. De basisverzekering dekt onvoorziene ongevallen en de kosten als het dier onverhoopt moet inslapen. De kosten beginnen bij een paar euro per maand. Bij een aanvullende verzekering kan je denken aan de kosten voor tandheelkunde of orthopedische ingrepen. Ook vaccinaties vallen vaak onder de aanvullende verzekering. 

Waarom kiezen voor een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering geeft zekerheid dat de medische kosten voor het dier worden vergoed. De kosten voor een behandeling kunnen snel hard oplopen en niet iedere huisdierenbezitter beschikt over voldoende financiĆ«le reserves om deze kosten op te vangen. Met een verzekering betaal je alleen het eigen risico en de hoogte hiervan is vooraf al bekend. Het geeft zekerheid dat het dier de beste behandeling zal krijgen bij ziekte of aandoeningen. 

Bepalen van de maandelijkse premie

De kosten van een huisdierenverzekering hangt dus af van de prijs voor de basisverzekering en een eventuele aanvullende verzekering. Hoe uitgebreider de aanvulling, hoe hoger de premie. Het eigen risico kan soms worden verhoogt, waardoor de maandelijkse kosten naar beneden gaan. Bij het bepalen van de premie zal de verzekeraar rekening houden met enkele factoren zoals het soort dier, het ras, het geslacht van het dier, de leeftijd en de leefomgeving. Hoe jonger en gezonder het dier is, hoe lager de premie zal uitvallen. 

Wat dekt een dierenverzekering

Een verzekering dekt niet alle kosten. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door en let in het bijzonder op onderstaande zaken.

  • Vallen gewricht- en heupaandoeningen onder de polis.
  • Zijn er kosten verbonden bij het indienen van declaraties.
  • Zijn er uitsluitingsgronden voor mijn dier.
  • Hoe hoog is de eigen bijdrage.

Het is door de vele aanbieders haast ondoenlijk om zelf de premies goed met elkaar te vergelijken. Gelukkig zijn er goede onafhankelijke en betrouwbare vergelijkingssites zoals dierenverzekering vergelijken waar je snel en eenvoudig de eigen wensen kan bepalen en vergelijken. Zo krijg je altijd de beste dierenverzekering die het beste past bij jou en je geliefde huisdier.

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs