Hondenvoer
Honden

Welk hondenvoer heb jij nodig voor je hond?

Voor je huisdiereigenaar wil je natuurlijk het allerbeste kunnen bieden. Dit betreft een fijn huis, de juiste beweging, maar ook goed voer. Maar wat is precies het beste voer voor je hond? Je hebt tegenwoordig ontzettend veel keus uit verschillende soorten merken waardoor je bijna niet meer kunt kiezen. Om je te helpen leg ik in dit artikel aan je uit wat het verschil is tussen blikvoer, diepvriesvoer en brokjes. 

Honden brokjes

Hieronder verstaan we alle soorten droogvoer. De brokjes bevatten voor merendeel een vorm van granen. Denk hierbij aan gerst, maïs, tarwe of rijst. Daarnaast bevat dit voer dierlijk, maar ook plantaardige eiwitten. Wist je al dat dit een van de belangrijkste ingrediënten is voor je hond? Hoe meer eiwit in de brokjes zit hoe beter het voer is! Kijk daarom altijd even goed wat er daadwerkelijk aan voedingswaarde in het voer zit. 

Diepvries voeding

Diepvries voeding is vers vlees wat je ingevroren kunt kopen. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Wanneer je diepvries voeding wil geven aan je hond is het belangrijk dat je het een ruime tijd van te voren langzaam laat ontdooien. Het hondenvoer moet op kamertemperatuur komen. Wanneer het voer nog te koud is kan dit klachten veroorzaken bij je huisdier. De voordelen van diepvries voeding is dat honden het vaak erg lekker vinden en de vacht mooier wordt. Daarnaast is er ook een lagere kans op gebitsproblemen, artrose en parasieten.

Blikvoer

Blikvoer voor honden bevat vaak veel vocht. Hierdoor hoeven honden minder te kauwen dan bij bijvoorbeeld brokjes. Blikvoer is daarom een goede keus voor oudere honden met gebitsproblemen. Daarnaast is blikvoer een voordeel voor honden om genoeg vocht binnen te krijgen. Vooral in de hete zomers bijvoorbeeld. Ook kan blikvoer helpen honden met overgewicht te laten afvallen. Let wel er wel op dat je hond vaak meer van dit voer moet eten om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit komt door het hoge vochtgehalte. 

Let op dat je nooit in één keer overstapt naar een ander soort voeding. Dit kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor je hond. Breng daarom altijd stapsgewijs verandering aan. Wanneer je dit niet doet kan je hond stress krijgen. Je huisdier gaat hierdoor minder eten en krijg vaak diarree. 

Christoffel

Christoffel is werkzaam als dierenarts assistent. Dieren verzorgen is echt zijn hobby. En die hobby wil hij graag met je delen op Hetdierenblog.nl. Lees direct zijn laatste blog en droom mee in een wereld vol dieren!

Andere toffe blogs